Ornitologia als espais protegits de l’Ebre

Des de

164

 € persona

2 dies / 1 nit

Veure Opcions de contractació

Una sortida pels amants de les aus on descobrim centenars d’espècies úniques de l’entorn a partir de 2 rutes ornitològiques guiades. La primera, a la Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix, dos espais fluvials inclosos al Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN), i la segona, a l’ ‘Aiguabarreig’ de Mequinensa, un espai natural molt ric en flora i fauna a la confluència dels rius Ebre i Segre, declarat Zona d’Especial Protecció per a les Aus.

EL TOUR INCLOU
  • Ruta ornitològica guiada de ½ jornada a l’ ‘Aiguabarreig’.
  • Ruta ornitològica a Flix.
  • 3 àpats de cuina casolana al restaurant Royal 2 de Mequinensa.
  • Allotjament a Mequinensa en hostal, hotel o apartament a escollir.

Ruta ornitològica a Flix.

Ruta ornitològica de 2-4 hores a la Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix, dos espais fluvials inclosos al Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN). L’any 1995 van ser declarats Reserva Natural de Fauna Salvatge, sota la denominació de Riberes de l’Ebre a Flix.

Amb una superfície de 204 hectàrees, la zona de Sebes esdevé un lloc de pas i d’assentament de nombroses espècies d’aus, on s’han arribat a inventariar més de 207 tàxons diferents gràcies als diferents treballs portats a terme per la Estació Ornitològica de Sebes (EOS) durant més de 15 anys a la Reserva. El motiu de que aquest espai natural constitueixi un dels millors llocs de descans (stoppower) per les aus migradores, és degut principalment, a la situació geogràfica en la que es troba enclavat.

Aus destacades la Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix
L’arpella (Circus aeruginosus) amb una presència permanent i criant cada any, la colònia d’agró roig (Ardea purpurea) amb unes vint parelles, diferents espècies d’ànecs, la visita estival de l’àliga pescadora i espècies rares que viuen en el canyissar posen de manifest el bon estat dels hàbitats. Milà negre (Milvus migrans), Corb marí (Phalacrocorax carbo), cigonya blanca (Ciconia ciconia), bernat pescaire (Ardea cinerea), el martinet de nit (Nycticorax nycticorax) o el martinet blanc (Egretta garzetta), oreneta de ribera (Riparia riparia)…

Ruta ornitològica guiada de ½ jornada a l’ ‘Aiguabarreig’ de Mequinensa.

L’ “Aiguabarreig” és un espai natural molt ric en flora i fauna a la confluència dels rius Ebre i Segre, declarat Zona d’Especial Protecció per a les Aus el 2001. Aquest és una espai de reproducció, d’hibernació i de migració d’aus molt important perquè moltes de les espècies que hi trobem estan amenaçades a la resta d’Europa. Bat tots els rècords ornitològics: s’hi troben al llarg de l’any 280 espècies i 145 d’elles hi nidifiquen.

L’Aiguabarreig queda lluny de les grans aglomeracions – només Lleida és a prop, a 30 quilòmetres -, en el límit de Catalunya i Aragó. la confluència fluvial 3 de rius, les grans masses de canyissar, les amples gleres de codissos (còdols), badines i galatxos, llacunes dolces i salobroses, arrossars i torrents. L’Aiguabarreig és també punt de confluència de la flora estepària, provinent del desert dels Monegres i la flora mediterrània per mitjà de l’Ebre, inclosos alguns elements propis de la muntanya. L’entrellaçada connexió de les riberes fluvials i les llacunes amb un entorn àrid i mediterrani on sovintegen cingles verticals i alhora planes de fruiters l’hi atorguen aquesta riquesa biològica excepcional.
Així doncs, aquesta és una experiència única per a gaudir de l’observació d’aus, alhora que es poden veure rèptils, amfibis, cérvols, porc senglars, nodries o cabres salvatges. Les sortides en barca o caiac recorren els boscos vora el riu, permeten l’observació de voltors, falcons, àguiles, corbs marins i bernats pescaires.

Aus destacades a l’Aiguabarreig
L’alosa becuda, la ganga, la xurra, la cogullada, l’esplugabous, el martinet blanc, l’àguila real i l’àguila cuabarrada.

Restauració

Àpats al restaurant Royal 2 de Mequinensa.

Allotjament

A escollir entre l’Hostal Rodes, Hostal Mequinensa, Hotel Zaytun o els apartaments Miknesa.

Més sobre les experiències d’aquest TOUR >>

Dia 1:
· Matí: Ruta ornitològica a Flix.
· Dinar al restaurant Royal 2 de Mequinensa
· Allotjament a Mequinensa a escollir entre l’Hostal Rodes, l’Hostal Mequinensa, l’Hotel Zaytun i els apartaments Miknesa.
· Sopar al restaurant Royal 2 de Mequinensa

Dia 2:
· Ruta ornitològica guiada de ½ jornada “Aiguabarreig” de Mequinensa
· Dinar al restaurant Royal 2 de Mequinensa

La reserva final del TOUR estarà subjecte a disponibilitat i condicions climàtiques.
En cas que l’activitat contractada no es pugui dur a terme per raons alienes a Meknasa, aquesta serà substituïda per una altra activitat d’igual valor i temàtica. El client serà informat de forma prèvia via correu electrònic.
Recomanem que contacti el més aviat possible per a concertar el seu TOUR omplint el formulari de contacte o enviant un correu electrònic a reserves@meknasa.com per a poder escollir les dates que més li convinguin.
S’ofereix la possibilitat de contractar una pòlissa d’assistència de viatge i/o anul·lació (consulti les condicions generals i particulars aquí)
Tot el què necessites per a completar el teu viatge:

· Assegurances de viatge personalitzada.

· Serveis de transport

Tot per al teu viatge >>

OPCIONS DE CONTRACTACIÓ

· Preu des de 164 €/persona (IVA inclòs), calculat per a un grup de 4 persones en habitació doble en règim allotjament i esmorzar.
Contacta amb nosaltres sense compromís per conèixer altres preus.

· El TOUR exposat és una proposta feta per Meknasa a partir de la qual el client podrà modificar o afegir les activitats al seu gust, d’entre totes les activitats incloses en qualsevol TOUR Meknasa.

· Tens diferents tipus d’allotjament a la teva disposició (hotels, hostals i apartaments) en diferents règims de pensió (només esmorzar, mitja pensió i pensió completa). T’assessorem en l’elecció de l’allotjament i et recomanem el que més s’adequa a les teves necessitats.

Reserva ara el teu TOUR

Omple el següent formulari i en menys de 24 h ens posarem en contacte amb tu.

Nom

e-mail

Telèfon

Missatge

captcha

Reserva el teu TOUR a mida amb Meknasa!

Explica’ns quin TOUR t’agradaria fer o quines activitats voldries realitzar.
Cadascuna de les nostres propostes inclou activitats i allotjaments que permeten gaudir de cada experiència al màxim. A partir d’aquestes propostes, podem preparar el teu TOUR A MIDA sense cap cost afegit.

Sisplau, explica’ns què t’agradaria fer (passejos en barca, excursions en caiac, observació d’aus, una ruta cultural o gastronòmica, etc.) i quan vols venir i prepararem la teva estada a mida.

En el cas que necessitis que et vinguem a buscar a l’aeroport, llogar un taxi i/o vehicle per la teva estada, indica’ns-ho al formulari.

Contacta amb nosaltres:
Omplint el formulari
Per correu electrònic a booking@meknasa.com
Per telèfon al 659 118 072

Category: Ornitologia i paisatge